Inspirationsföredrag av Petter Alexis Askegren och Alf Tumble när Nores vinmässa gick av stapeln den 16 januari i Stockholm

Det var andra gången mässan hölls i Sverige och den kommer att vara ett årligt arrangemang framöver. Runt 130 inköpare från Nores medlemsanläggningar mötte avtalsleverantörerna för provningar och fackmässigt utbyte. Nores vinmässa har etablerat sig som ett mycket populärt arrangemang för både medlemmar och leverantörer och det är medlemmarnas stora fokus på området som gör mässan till en viktig arena för bägge parter. Mässan öppnades med ett fantastiskt inspirationsföredrag av Petter Alexis Askegren och Alf Tumble.

Mässan öppnades med ett fantastiskt inspirationsföredrag av Petter Alexis Askegren och Alf Tumble.

 

Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt?

Petter är en av våra mest folkkära artister och textförfattare, som upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess har han skrivit i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble, som till vardags är vinskribent i Dagens Nyheter. Alf har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna ”Vin med adress” och ”Drick!” och tillsammans är de aktuella med böckerna ”Vin: Så funkar det” och ”Nebbiolo: Så funkar det”. Osnobbig vinkunskap, med lite oväntade vinklar och humoristiska inslag.

Vinmässan på Kapitel 8- Klara Strand