Sammantaget handlar våra medlemmar varor till ett värde av närmare 4 miljarder NOK per år från Nores avtalsleverantörer. Dessa inköp bidrar i hög grad till våra medlemmars miljöpåverkan och totala fotavtryck. Därför är det viktigt att de leverantörer vi har avtal med tar ansvar och bidrar till en hållbar utveckling.
Är ett digitalt rapporteringssystem som gör det enkelt att övervaka leverantörers arbete med hållbarhet och certifieringar.
Matsvinnet i Norge ska halveras fram till 2030, i linje med FN:s hållbarhetsmål och mål. Gå med oss också för att nå målet!
Nores medlemmer kan knytte seg kostandsfritt opp til avtalen. Som deltager får man tilgang til nyttige verktøy for å komme i gang og materiell for bruk i kommunikasjon mot gjester og ansatte.
Nores är kontrollmedlem i Green Point. Grønt Punkt Norge AS säkrar och förvaltar finansieringen av retursystemen för plast-, metall- och glasförpackningar, förpackningskartong, dryckeskartong och wellpapp. Dessutom samlar Grønt Punkt Norge AS in och återvinner plastförpackningar, förpackningslådor och dryckeskartonger på uppdrag av Plasttur AS och Norsk Returkartong AS.
Plateful är ett enkelt, hållbart och kostnadseffektivt alternativ för kockar i matsalar, restauranger, hotell eller någon annanstans som serverar god mat. Genom att förbättra samarbetet mellan producenter, grossister och kunder säkerställer vi att mer av den producerade maten når tallriken.
Samarbete
Solvand är en svensk innovation som rymmer 10 liter vatten, värmer och rengör det med hjälp av solljus. Sedan 2012 har leverantörer i Nores hjälpt till att distribuera Solvand till människor som lever utan rent vatten. Hittills har samarbetet gett stöd till över 50 000 personer under många år framöver.
Beställning och inventering av varor online
Marknadens bästa leverantörsavtal
Analysera och effektivisera era inköpsrutiner
Nores unika bonus utbetalas till er fyra gånger per år, baserat på lojalitet.
Mässor, nätverkande event, kurser, branschträffar och digitala utbildningar
Miljökrav för leverantörer och verktyg för att minska matsvinn
Er medlemmars utvärderingar, kvalitetsuppfattning och behov ligger till grund för leverantörsförhandlingarna